Sepetim ( 0 )
Kategoriler
Dijital Ekranlı Mezar Taşı Teknolojisi

Dijital Ekranlı Mezar Taşı Teknolojisi

24.05.2017
Slovenya'daki bir firma mezar taşları üzerinde resim, video ve diğer dijital içeriği gösterebilen 48 inç interaktif ekranla yerleştirdiği yeni ürünlerini tanıttı.

Slovenya'nın ikinci en büyük şehri olan Maribor'un eteklerinde bulunan Pobrezje mezarlığı, ziyaretçilerle etkileşime girebilecek, hava geçirmez ve özel korumalı, dijital bir mezar taşı prototipi hazırladı.

İlk bakışta, sıradan bir mezarlığa benzeyen mezar taşı önünde birkaç saniye beklendiğinde sensörlerini harekete geçiriyor ve her türlü dijital içeriği oynatabilen etkileşimli bir ekran haline geliyor.

Sineropter satan Bioenergija başkanı Saso Radovanoviç Reuters'e verdiği demeçte "Bu mezar taşı, ölen kişinin adının ve soyadının yanına herhangi bir şey koymayı mümkün kılar, isterseniz bütün bir roman veya resimler ve filmler koyabilirsiniz."

"Mezar taşı bir sensöre sahip. Dolayısıyla kimse yoksa sadece kişinin adını ve doğum ve ölüm yıllarını gösteriyor. Bu, enerjiden ve ekranın kendisinden tasarruf sağlıyor ve mezar taşının ömrünü uzatmaya yardımcı oluyor" diye ekledi.

Mezar taşı, Maribor Üniversitesi'nde hesaplama profesörü olan Milano Zorman'ın yardımıyla geliştirildi. Şu sıralar özel bir akıllı telefon uygulaması üzerinde çalıştıklarını ve bu sayede mezar taşı etkileşimini daha da artıracaklarını söyledi.

"Sesi, uygulamayı çalıştıran bir cep telefonuna bağlanan kulaklıklara taşımak istiyoruz, böylece ziyaretçiler ekranda gösterilen videoları dinleyebilecekler" diyen Zorman, mezarlığa ilglinin fazlasıyla yüksek olacağını da sözlerine ekledi.

Yeni üretilen mezar taşınıa yerleştirdiği 48 inçlik ekranın dünyadaki ilk dijital mezar taşı uygulaması olduğunu iddia ediyor. Radovanoviç, ürüne 3000 Euro fiyat belirlediklerini ve şimdiden bir kaç sipariş aldıklarını söyledi.